סיפורו של מותג המצלמות גו פרו, כיצד הפכה לאחת החברות המובילות בתחום הצילום ולמותג שהוא שם דבר הנמצא כמעט בכל בית. ומה נוכל ללמוד מהם כדי ליישם בעסק שלנו.
כך זה התחיל
סיפורו של מותג חברת גו פרו האמריקאית, הוקמה בשנת 2001 על ידי ניק וודמן, שחיפש פיתרון לצילום בזמן שהוא גולש כדי שהוא יוכל לשתף עם חבריו. עד אותו זמן היה צריך צלם חיצוני שיצלם אותך עושה פעילות שאתה אוהב.
החזון של ניק היה למכור מוצר שיעזור לצלמים להנציח רגעים בלתי שגרתיים. המוצר הראשוני היה רצועת יד ששימשה כחצובה קטנה אליה היה אפשר לחבר את המצלמה ולצלם תמונות סטילס בעיקר ברגעים של פעילות אקסטרים.
המצלמה עברה כמה גלגולים עד לגרסה המתקדמת שהיא היום. שבה כל אחד יכול לצלם את עצמו עוסק בפעילות שהוא אוהב ולשתף את כל העולם בסרטונים הללו.
בנוסף, התפתחות העולם הדיגיטלי, ובעיקר השימוש בסרטונים במדיות השונות, דחף את החברה קדימה והפך אותה לשם נרדף לצילומי ספורט עוצרי נשימה ולמוצר שנמצא כמעט בכל בית.
סוד ההצלחה של המותג גו פרו
המתחרים הגדולים של חברת גו פרו, חברות כמו סוני וסיסקו, בחרו להתמקד במוצר. לספר על המצלמה, על היתרונות שלה. להדגיש את המאפיינים ועל מה יצא ללקוח משימוש במצלמה.
חברת גו פרו בניגוד למתחרות, הפכה את המצלמה לפלטפורמה שאיפשרה לצרכנים לחגוג את הרגעים המיוחדים שלהם.
הם התעניינו בתוצרים, בסרטונים שהצרכנים יצרו. הפכו אותם לויראליים והשתמשו בהם באמצעי השיווק. הם לא דיברו על המוצר שלהם בשום צורה ונתנו לתכנים שמשתמשי המצלמה יצרו, לדבר בשם המוצר.
הם הדגישו את הרעיון שכל אחד יוכל לשתף את החברים והמשפחה בצילומים מעוררי השראה מפעילות שהוא אוהב לעשות. ובכך נתנה ללקוחות את האפשרות להפוך להיות גיבורי הסרט של עצמם, עם איכות צילום גבוהה ורגעים מרגשים.
חברת מדיה ולא מצלמה
בזמן שהמתחרות ראו את עצמן כחברות המייצרות ציוד לצילום, חברת גו פרו ראתה את עצמה כחברת מדיה.
כשנשאל מייסד החברה, מה בדיוק הם עושים. הוא חילק את תשובתו לשני חלקים.
מה אנחנו מייצרים – מצלמות מתוחכמות
מה אנחנו עושים – מייצרים תוכן ייחודי מעורר השראה.
בניתוח מהיר של תשובתו יש הפרדה בין הלמה הם עושים את זה…תוכן מעורר השראה. לבין איך הם עושים את זה.. באמצעות מצלמות מתוחכמות.
סגנון חיים וחיבור לקהילה
גו פרו יצרה סגנון חיים שבו כל אחד יכול להפוך להיות הגיבור של עצמו, באמצעות צילום עצמי של הפעילות שהם אוהבים וטובים בה. להרגיש טוב עם עצמם ולשתף את העולם בתחביבים שלהם.
כל אלו יצרו טרנד חדש של סרטונים מעוררי השראה שלא ניתן היה לצלם לפני כן. הם נתנו לאנשים יכולת לבטא את עצמם בצורה הכי יצירתית שרק אפשר.
המצלמה הפכה לויראלית בזכות הסרטונים. אנשים קנו את המצלמה בגלל שהם ראו סרטונים מדהימים שמישהו אחר העלה לרשת. גם הם רצו להיות הגיבורים של הסרט של עצמם. צרכנים התחילו להתחרות מי יעלה את הסרטון הכי אקסטרימי שאפשר מה שיצר עוד באזז סביב המותג.
התמקדות בנישה צרה
חברת גו פרו טירגטה את אוהבי האקסטרים כפלח השוק הממוקד שלה. מייסד החברה, חובב אקסטרים בעצמו, ייעד את המוצר לצילומים שעד כה היה בלתי ניתן לצלם. ונתן אפשרות לכל אוהבי האקסטרים לשתף בחוויות המיוחדות שלהם גם את המשפחה שלא נמצאת איתם ברגעי השיא.
החברה הפכה לחלק מתרבות הצריכה של גולשים מקצועיים, רוכבי אופנועים, גולשי סקי, רוכבי אופניים, צניחה חופשית ואפילו אסטרונאטים. הסרטונים הייחודים ששטפו את הרשת הפכו לויראליים בשל התוכן הייחודי שהוצג בהם. כשעד אותו רגע לא ממש היה אפשר לראות בצורה אותנטית את החוויות של חובבי האקסטרים.
מותג מעורר השראה
מטרת החברה, לעורר השראה. לאפשר לכל אחד ולכל אחת לצלם את הרגעים המיוחדים האלו שגורמים לצופה בהם להתפעם, להתרגש ולהיות שותף לחוויה.
ההתלהבות מהיכולת לשתף רגעים מיוחדים שאי אפשר לתפוס בפלאפון רגיל, חילחלה גם למיינסטרים. ולא רק חובבי האקסטרים התחילו להשתמש בה. גם הורים שרצו לתעד את צעדיו הראשונים של הילד שלהם, משחק בשלג או צלילה בבריכה.
הרצון להיות חלק מקהילה גדולה, שבה יש מקום לכל אחד. הפכה את ההצלחה של החברה למסחררת.
גורמי ההצלחה של המותג גו פרו
נסכם את גורמי ההצלחה של המותג
בניית קהילה – נתנו לאנשים לבטא את עצמם. להרגיש טוב עם עצמם ולעשות את מה שהם הכי אוהבים לעשות. תוך הנגשת היכולת לשתף רגעים גדולים עם חברים ומשפחה.
מיקוד בנישה – התמקדות בנישה צרה של חובבי האקסטרים וביסוס מעמדם כחלק מתרבות האקסטרים. גלישה, רכיבה על אופנועים, סקי וכו'..
התייחסות לערכים – הם התייחסו ללקוחות בתור הדבר החשוב, ולדברים שחשובים להם. בזמן שהמוצר הוא רק הפלטפורמה שמאפשרת להם לבטא את עצמם.
תוכן מעורר השראה – שימוש במדיה חברתית כדי להעלות את התכנים היחודיים והאותנטיים של הצרכנים, שלא היה אפשר לייצר ללא השימוש במצלמה.