צבעים משפיעים עלינו רגשית. הם יכולים לשמח אותנו, או להעציב אותנו. ובדרך כלל אפילו לא נשים לב שנוכחות של צבע מסוים, היא זאת שהשפיעה על מצב הרוח שלנו.
אבל לא רק על מצב הרוח שלנו הם משפיעים, אלא גם בקבלת החלטות בכל הנוגע לרכישות. ובעיקר באונליין.
ישנו סיפור ידוע על גשר ידוע לשמצה, אי שם בארה"ב, שכל מי שהיה חש דכאון כבד, היה מגיע לשם כדי לקפוץ ממנו.
במחקר שערכו על סיבות אפשריות למה דווקא הגשר הזה מכל הגשרים באותה מדינה, גילו דבר מדהים. הגשר היה צבוע בצבע אדום. בניגוד לשאר הגשרים שהיו בצבע אפור.
הצבע האדום אומנם מעורר ומדרבן, אך יש בו גם את הניגודיות של לעורר עצבים, ולדרבן למעשים אובדניים. כמו שאומר המשפט "עלה לו הדם למוח".
ברגע שהעירייה צבעה את הגשר לצבע אפור, הקפיצות פשוט הפסיקו.
לא רק על מצב הרוח שלנו הצבעים משפיעים, אלא גם בקבלת החלטות בכל הנוגע לרכישות. ובעיקר באונליין.
השפעת צבעים על תהליך הרכישה
מחקרים מראים ש…
צבע מהווה 85% מתהליך קבלת ההחלטות שלנו כקונים.
90% מהאנשים מושפעים מצבע כרושם ראשוני.
93% מהקונים, מקבלים החלטה אם לרכוש או לא על סמך ויזואליות בלבד.
צבע הוא תלוי תרבות, והוא מתקבל שונה אצל גברים ואצל נשים.
החשיבות הרבה שיש לצבעים בחיינו, משפיעה על אופי אתר האינטרנט שלנו, על מוצרי הפרסום, המיתוג והשיווק ובסופו של דבר משפיעה על קבלת ההחלטה של הגולש אם להמשיך איתנו את התהליך ואם לרכוש מאיתנו.
השפעת הצבע הכחול
בניגוד לשאר הצבעים, הצבע הכחול הוא צבע מועדף על ידי נשים וגברים כאחד. ואחד הצבעים שמרבית עיוורי הצבעים יכולים לראות.
הוא משדר אמינות, יושר, אינטיליגנציה, סמכותיות, ושלווה. כחול הוא צבע השמיים והמים, דברים שנתפסים אצלינו כמעוררי שלווה, בטחון ורוגע.
ממחקר שנערך על תמונות באינסטגרם עולה כי ברגע שיש צבע כחול בתמונה, התמונה זוכה לחשיפה גבוה יותר ב 35% משאר התמונות בפיד. לכן תראו הרבה משפיעני רשת שמשתמשים בצבע הכחול בתמונות שלהם.
משווקים בתחומי התיירות, גם הם הבינו את פוטנציאל הצבע הכחול, שמעורר בנו חשק לשלווה שמתקשרת אוטומטית לחופשה מפנקת אי שם בחו"ל. לכן רוב התמונות יהיו על רקע שמיים בהירים או בריכה וים.
במכירות, צבע כחול מעורר בטחון ומוריד חששות. חברות שמשתמשות בצבע הכחול מנסות לתת תחושה של אמינות, ושיש על מי לסמוך.
למשל חברות כמו פייסבוק ומייקרוסופט משתמשות בו, כמו גם מוסדות פיננסים כמו פייפאל. חברות ביטוח ואתרי רפואה יעדיפו להשתמש בצבע כחול שמרגיע את הגולש, ומשדר תחושה של אמינות.
גם באתרים הקשורים לתחום החינוך, נוכל למצוא את הכחול בשפע, שמתקשר לרציונל ולסמכותיות.
השפעת הצבע האדום
צבע נועז, מקושר לתשוקה ולאגרסיות. כמו גם לנצחון וסכנה. פועל על התת מודע שלנו לקבל החלטות מהר. משתמשים בצבע כדי להבליט סיילים, או הודעות שרוצים שישימו אליהן לב.
אדום משפיע עלינו לבצע. לקבל החלטה מהירה ולבצע אותה. לכן הוא מצוין לכפתור שיהיה רשום עליו "קנה עכשיו" או "הורד עכשיו".
לגבי כפתור ההוספה לעגלת הקניות הדעות חלוקות לגבי כפתור הרכישה בצבע אדום. מצד אחד הוא מושך תשומת לב, מצד שני הוא משדר אזהרה, כמו רמזור אדום. לעצור לפני הרכישה.
צריך לבצע בדיקה משמעותית כדי להבין אם הוא מייצר יותר הקלקות או מבריח.
מסעדות סיניות לדוגמא משתמשות בצבע אדום כדי לגרום לחוסר נוחות של האורחים כדי להאיץ חילופין בתוך המסעדה.
מחקרים שנערכו על הצבע האדום והשפעתו בקרב אתלטים גילו, שאתלטים שלבשו בגדים בצבע אדום הצליחו להביס את מתחריהם כמעט בכל תחרות.
חברות כמו קוקה קולה, לגו, ואייס משתמשות בצבע אדום בלוגו שלהם כדי ליצר דומיננטיות בשוק.
השפעת הצבע הצהוב
צבע בולט המקושר לשמש, שמחה, הנאה, יצירתיות וחמימות. אך יחד עם זאת, בשל הבולטות שלו, משמש גם כצבע המושך תשומת לב וכצבע אזהרה שמייצר תחושת לחץ.
חברות משתמשות בצבע הצהוב כדי לעודד רכישות מהירות ואימפולסיביות.
חברות כמו ניקון, DHL, מקדונלד הרץ, איקאה ואפילו דפי זהב הנוסטלגית משתמשות בצבע הצהוב בלוגו על מנת ליצור בולטות.
השפעת הצבע הכתום
צבע בולט, המייצר תחושה אופטימית, חמימה, שמחה וחיות. פסיכולוגית, הצבע מקושר גם למוצרים שהם ברמת מחיר סבירה ומתאימה לכל כיס.
מתלבט על רקע צבעים שונים, ולכן הוא מצוין לשימוש בכפתורי הרכישה באתר. אמזון עושה שימוש בצבע הכתום גם בלוגו וגם בכל הכפתורים באתר. ואם אמזון משתמשת בצבע הזה, סביר להניח שהם יודעים למה.
השפעת הצבע הירוק
צבע מרגיע, מקושר לטבע, איכות חיים, איכות הסביבה, בריאות, חיים הרמוניים, איזון. יחד עם זאת הצבע גם מקושר לצבע הכסף (דולרים הם ירוקים) ומשדר הצלחה ובטחון.
חברות בתחום איכות הסביבה, או כאלו שרוצות לשדר שהם מקושרות לתחום משתמשות בצבע הירוק. גם חברות בתחום המזון אוהבות להשתמש בירוק שמשדר טריות ואכילה בריאה.
כדי לעודד מכירות אונליין נראה את הצבע הירוק על כפתורי רכישה והוסף לסל.
הצבע משדר רוגע ובטחון ומעודד רכישה. בנוסף הצבע מקושר לצבע הרמזור הירוק שמאותת לנו כי הדרך פנויה ואנחנו בטוחים להמשיך הלאה.
לסיכום, חשוב לשאול את עצמכם איזה פעולה אתם רוצים שהגולש יבצע באתר, ולהתאים את סוג הצבע לפעולה הנדרשת.
מגולש ללקוח משלם – קבלו את הצ'קליסט שילמד אתכם איך להגיע ללקוח האידיאלי ברשת ולהפוך אותו ללקוח משלם >> לחצו כאן להורדת הצ'קליסט