שיווק בעולם משתנה.
העולם השתנה, את זה כולם כבר מבינים. כל מה שהיה חבוי מתחת לראדר צץ החוצה בכוח ובעוצמה שלא היתה כדוגמתה. האזרח הקטן, כמו שקוראים לנו, כבר לא שותק. אנשים פחות מוכנים לקבל אמיתות שגדלנו עליהן וקוראים תיגר על כל דבר שרק נזרק לאויר.
המדיה גועשת.
כולם מנסים לקפוץ מעל ההמון הסואן ולקבל חמש שניות של תשומת לב. לא משנה ממי, העיקר שיהיה לייק בפוסט זה כבר יגרום לנו להרגיש טוב יותר. שמישהו שמע והקשיב. ולא משנה שאחר כך שכח והמשיך הלאה במעשיו.
בין אם אתם משווקים לבעלי עסקים או ללקוחות פרטיים. משהו השתנה כאן לבלי הכר. ואת המשהו הזה אנחנו חייבים לפצח על מנת להשאר בעסקים, ולשווק בצורה אפקטיבית.
אז איך משווקים בעולם כזה רועש וגועש. איך בכל זאת מצליחים לחדור את כל הבלאגן, והבלבול שנוצר.
מה שהיה היה – כבר לא יחזור יותר
קודם כל חשוב להבין שמה שהיה כאן קודם, כבר לא יחזור יותר.
פוסטים שיווקים, מודעות ממומנות, פרסום בגוגל. הכל חייב להשתנות. גם מבחינה טקסטואלית, ויזואלית וגם מבחינת פילוח הקהלים. הכל חייב להיות הרבה יותר ממוקד, ובלי מקום למשחקים ופרשנויות.
המודעות חייבות להיות ממוקדות תוכן. להצהיר בצורה חד משמעית מה יש כאן עבור הלקוח ואולי אפילו להראות תוצאה חיובית אמיתית. כל מאמצי השיווק חייבים להיות ממוקדים אך ורק בלקוח, עם דגש על רגש.
רגש מוכר יותר
ידוע שרגשות מוכרים. כל חברות הענק מקשרות את המותג שלהן לרגש. כל שפת השיווק שלהם מקרינה שימוש בצבעים שמייצרים אצלינו רגש, או בסיפורים שהם מספרים דרך המודעות, סרטונים, או פוסטים.
הן פועלות על התת מודע שלנו, גורמות לנו לקשר רגש (עם עדיפות לחיובי) לבין רכישה של המותג. כך נרגיש טוב יותר או שמחים יותר אם נקנה.
זה הזמן לעשות בדק בית בנושא המיתוג והשפה הויזואלית של העסק שלכם. בין אם זה אתר אינטרנט, לוגו, מודעות פרסום, או אפילו חתימת מייל מעוצבת הכל חייב לדבר את אותה השפה ולהיות באותם גוונים.
שימו דגש מה הרגש שאתם רוצים ליצור אצל הלקוח הפוטנציאלי שלכם. ותקפידו לשייך את הרגש הזה בכל פעולה שיווקית שאתם עושים.
פרסונליזציה
העולם הולך בצעדי ענק לעבר פרסונליזציה. חברות כמו גוגל ופייסבוק משקיעות תקציבי ענק בפיתוח בינה מלאכותית שתדע לזהות בדיוק מה הגולש אוהב ולהציג לו את התוכן המתאים עבורו בדיוק.
כדי להשאר במשחק, גם השיווק שלכם צריך להתאים את עצמו למגמה ההולכת וגדלה. בין אם לבנות מודעות, פוסטים שיווקים או תכנים ממוקדי לקוח. אפשר לייצר כמה מודעות שפונות כל אחת בתורה לסוג אחר של קהל מאוד ממוקד.
לדוגמא, פרסומת למכונית. זאת יכולה להיות בדיוק אותה מכונית אבל נרצה למקד את המודעה לכמה קבוצות אפשריות כשכל מודעה תמוצב בצורה שונה.
אם נפנה למשל לנשים. נרצה למקד מודעה אחת עבור אמהות עם ילדים קטנים. עבור אמהות עם בני עשרה. נשות עסקים. נשים בהריון שטרם ילדו. נשים שבדיוק ילדו את הילד הראשון שלהן. או סטודנטיות.
לפלח את השוק לכמה שיותר סגמנטים קטנים אפשריים.
היכולת לתקשר עם הלקוחות באופן ישיר ובלתי אמצעי
חוקי הריחוק החברתי, בין אם הם כאן להשאר או לאו, יצרו תרבות חדשה. מצד אחד בדידות תהומית ומצד שני חיי אונליין שוקקים. ואנשים מטבע הדברים, מחפשים אחר קשר אנושי.
בנוסף, בעבר היינו מחפשים לקנות מהר ובזול באינטרנט כדי לחסוך כסף. היום הקניות ברשת הפכו להכרחיים. וככל שהריחוק החברתי גדול יותר, כך אנחנו משוועים ליחס אנושי יותר.
לכן בעידן הפוסט קורונה סביר להניח שהקשרים שלנו עם הלקוחות הם אלו שיתנו את הטון בכל תהליכי השיווק.
באסטרטגיית השיווק, עכשיו יותר מתמיד צריך להקפיד לדבר עם לקוחות…לא אל הלקוחות. אם עד עכשיו היתה לנו כוונה להעביר מסר שיגיע לקהל רחב ככל הניתן, עכשיו הגישה היא אישית יותר, להגיע ישר ללב הלקוח.
להיות באינטראקציה עם כל גולש ולקוח פוטנציאלי. להגיב לכל פוסט, ולכל לייק. להודות, לברך, לעודד. לצור קשר. לבקש שיספרו מי הם.
כמו שפעם הייתם נכנסים לחנות מכולת והמוכר היה מכיר אתכם, ומה אתם קונים, ומה אתם אוהבים ואפילו רושם בספר הקטן שלו שאתם חייבים לו ככה וככה שקלים שאין בעיה אם תשלמו בפעם הבאה.
לשם אנחנו חוזרים. להכיר את הלקוחות שלנו.
שיווק אותנטי, אמין, ושקוף
נגמר עידן האותיות הקטנות.
הלקוח רוצה שקיפות מלאה ואם לא…ידו על ההדק קלה. בין אם זה בצורת פוסט בלתי מפרגן ברשת החברתית על זה שעבדו עליו, או ללחוץ על החץ הקטן ההוא שבראש המסך לחזור לתוצאות החיפוש ולמצוא ספק אחר לפתרון שלו.
ככל שתהיו כנים יותר ואמינים עם הלקוח, תתנו תמונת מצב מלאה ככל הניתן מבחינת מה המחיר כולל, מה השירות כולל, כך שתיאום הצפיות יהיה גבוה יותר ופחות אכזבות ולקוחות ממורמרים.
באותה מידה האותנטיות שלכם חשובה. היא חלק ממערך השיווק הכולל של החברה שלכם.
האותנטיות משקפת את האמינות שלכם ומראה ללקוח עם מי יש לו באמת עסק. הוא יכול לאהוב, או שלא לאהוב. אבל ככה תמשכו קהל של לקוחות שמתחבר למסר שלכם ולמי שאתם באמת.
חיפוש באמצעות קול
מגמה הולכת וגדלה היא חיפוש באמצעות קול. שימו לב כשאתם מחפשים משהו בסלולרי, בדרך כלל קל יותר להקליט לגוגל מה לחפש, מאשר להקליד בכתב יד. מגמה זאת הולכת וגדלה וגוגל מתאים את עצמו לגולש.
לכן חשוב מאוד להקפיד על שימוש במילות מפתח נכונות כאלו שהגולש עשוי להגיד בקול לגוגל.
שימו לב שיש אלפי וריאציות אפשריות לכל מילת חיפוש כי כל אחד אומר את מה שהוא מחפש בצורה קצת שונה. אבל גוגל יודע לזהות כוונה, ולכן חשוב מאוד להקפיד אפילו יותר, על מילות מפתח רלוונטיות בתכנים שמעלים לרשת.
מעבר מפייסבוק לאינסטגרם
בארץ עדיין מהססים, אבל בחו"ל ובעיקר ארה"ב המגמה כבר התהפכה. תקציבי שיווק הופנו לאינסטגרם ואילו בפייסבוק חלה ירידה משמעותית בפרסום.
גם הקהל זורם החוצה מפייסבוק ומתמקד באינסטגרם, יוטיוב וטוויטר. כמו שציינתי, בישראל פייסבוק עדיין חזק מתמיד אבל כמו כל טרנד…ברגע שהוא חזק בארה"ב בסוף הוא יחלחל גם לכאן.
אז אם עדיין לא פתחתם חשבון אינסטגרם או אתם חושבים שזה רק לילדודס בני 16 (כמו שאני חשבתי) אז כדאי לחשוב שוב.
שיווק באמצעות משפיענים
האינסטגרם והטיקטוק העצימו תופעה נוספת שהולכת לצבור תאוצה מטורפת בשנים הקרובות והיא שימוש במשפיעני רשת. אלה יכולים להיות אנשים רגילים מהשורה שיש להם שורת מעריצים אדירה.
חברות שולחות להם מתנות ומוצרים לפרסום על מנת שיספרו על המוצר שלהם לכל אלפי המעריצים שלהם. יש גם כמה חברות שמתמחות בתיווך בין משפיענים לבין מפרסמים ומגמה זאת הולכת לגדול.
שיווק באמצעות פודקסאט
טרנד הולך וגדל, ושוב ישראל משתרכת מאחור, אלו הם הפודקאסטים.
תוכניות רדיו קצרות שמועלות לאויר וניתן להקשיב להן בכל רגע נתון. בין אם ברכב, כשרוחצים כלים, או עושים יוגה.
היתרון הגדול בפודקאסט הוא היכולת להקליט בצורה איכותית את התכנים בתקציב מועט מאוד ולשמש כערוץ תוכן נוסף עבור העסק. כך שלקוחות שמעדיפים לצרוך את התכנים שלהם בשמע, יוכלו להתחבר לפודקאסט שלכם.
בנוסף, מי שממש מנסה להמנע בכל כוחו מלהעלות סרטוני וידאו, זה יכול להיות פתרון נוח עבורו. רק קחו בחשבון שגם ערוץ זה , כמו כל ערוץ שיווקי אחר לוקח לו זמן עד שאנשים יתרגלו לעובדה שיש לכם אחד כזה.
אז לסיכום….
דברנו על כך שהעולם השתנה לחלוטין מה שמצריך מאיתנו לחדד את חושי היצרתיות ולהיות הרבה יותר אקטיביים בתהליכי השיווק.
בין אם לפנות לקהל שלנו באופן פרסונלי יותר, לתקשר איתם באופן כנה ואמיתי ובלי אותיות קטנות. ובין אם להקפיד על האותנטיות שלנו ויצירת המסר הנכון והרגש המתאים.
בנוסף טרנדים חדשים הולכים לסחוף את השיווק בשנים הקרובות, בין היתר שיווק באמצעות משפיענים, פודקסאטים ומעבר לאינסטגרם.
מגולש ללקוח משלם – קבלו את הצ'קליסט שילמד אתכם איך להגיע ללקוח האידיאלי ברשת ולהפוך אותו ללקוח משלם >> לחצו כאן להורדת הצ'קליסט