למה הם לא קונים בחנות האונליין שלי ומה אפשר לעשות עם זה?

You are currently viewing למה הם לא קונים בחנות האונליין שלי ומה אפשר לעשות עם זה?

אחד האתגרים הגדולים ברשת הוא נטישה המונית של חנות האונליין, בין אם זה בעגלת הקניות או דפי התשלום.

קרוב ל 70% נוטשים את תהליך הרכישה באחד מהשלבים שלו.  

למה זה קורה?

אלמוניות וחוסר אינטראקציה

תחשבו רגע על העולם הפיזי. אתם צריכים לקנות מתנה לאמא אז הלכתם לקניון לחפש.

ראיתם חנות נחמדה, נכנסתם, והמוכרת החביבה מתחילה להציע כל מיני הצעות. בדרך מתפתחת שיחה ואתם מרגישים בנוח לרכוש משהו מהחנות.

עכשיו תסתכלו על אותה חנות בדיוק, אבל באונליין. נכנסתם, הצצתם, חיפשתם, הגעתם לקו הגמר. אבל פתאום התגנבו חששות והתחלתם להרגיש שאולי עדיף להמשיך לחפש.

 

תהליך הרכישה הוא רגשי

תהליך הרכישה שלנו כבני אדם הוא רגשי. אנחנו קודם מקבלים החלטה באמצעות הרגש. ואחר כך מצדיקים באמצעות המוח החושב.

ברגע שיש לנו אינטראקציה עם הצד השני, הרגש שלנו נכנס לפעולה. אם היה לנו נחמד ונעים, הדרך לכרטיס האשראי תהיה קצרה. מצד שני, אם המוכרת עיקמה את הפרצוף ולא היתה נעימה, הדרך החוצה תהיה מהירה יותר.

באונליין, אנחנו לא רואים את הצד השני. אין לנו מושג מי עומד מאחורי האתר. ומדהים ככל שיהיה, הרגש השולט הוא פחד, גם אם הוא מוסווה בהמון תירוצים כמו, "אני אקנה מחר", "אני צריכה לחשוב על זה", "צריכה להתייעץ עם בעלי", "מעדיפה לחכות קצת", "אני רוצה להשוות מחירים" וכו'.

 

למה מפחדים מהרשת

פחד הוא אחד הטריגרים הכי קדומים שהמוח שלנו מפעיל כדי לגרום לגוף לעצור או לברוח. נכון שהפחד הקדום שלנו מגיע מהימים שגרנו בג'ונגל ונחשים שרצו בכל פינה. והמצב היום קצת שונה מזה. אבל מבחינתינו, האינטרנט הוא סוג של ג'ונגל.

רוב האנשים נמנעו מלרכוש ברשת עד כה בדיוק בגלל הפחד הקדום הזה. וכל מי שעבר לאונליין בחסות הקורונה, עשה זאת בעל כורחו.

בגלל האלמוניות, יש לנו מעין תחושה שמישהו ינסה לרמות אותנו. יקח במרמה את פרטי כרטיס האשראי שלנו. שלא יהיה מי שיענה אחר כך לטלפון במקרה ונרצה לשנות, להחליף או לבטל.

וגם אם אנחנו מכירים את מי שאנחנו קונים ממנו, ועברנו כברת דרך, אהבנו את השיווק, התלהבנו מהאדם שעומד מאחורי האתר. עדיין ברגע האמת, הפחד מחלחל ומתחיל להרים ראש.

ומה אם זה לא בדיוק מה שרציתי. ומה אם זה לא בדיוק מה שהוא אומר שזה. התחושה היא שקונים חתול בשק, ואף אחד לא אוהב להרגיש שמוכרים לו משהו שהוא לא יודע מה הוא.

כשאנחנו בחנות פיזית, הרבה יותר קל לבחור את המוצר, ולדעת מה רוכשים. להרגיש את המוצר, להבין בדיוק מה הוא ולבסוף לחזור הביתה גאים ומאושרים על הרכישה החדשה.

אז מה עושים עם כל החששות האלו?

כאן אתם נכנסים לפעולה, והמטרה שלכם היא להפחית את רמת החרדה, הפחד והחששות.

ליצור תהליך ברור ופשוט בחנות האונליין.

כדי שהגולש ירגיש שהוא במקום בטוח וירגיש שהוא יכול לשלוף את כרטיס האשראי בכיף ובשמחה בלי לחשוש שהשמים יפלו עליו. אפשר להעזר בסרטון מסע הלקוח כדי להבין את התהליך שהוא עובר.

פרטים מדויקים של המוצר

הקפידו לתאר בפירוט רב את המוצר שהם קונים. בין אם זה דיגיטלי או פיזי. מה זה כולל, מה המידות (במוצר פיזי) ואיך הוא מגיע אליו.

שקיפות מלאה של כל העלויות

אל תפילו עזים על הגולש בשום אופן. היו שקופים לגבי הכל כבר מההתחלה.

אם יש דמי משלוח שיהיה ברור שיש תוספת לתשלום. אם המוצר אזל מהמלאי, או אם אין אפשרות להחליף ותוך כמה זמן מקבלים את המוצר.

היו ברורים לאורך כל התהליך ורשמו במספר מקומות את כל הפרטים המלאים.

מיקרו-טקסט בחנות האונליין

הגולש שמגיע אליכם לאתר, גם אם זה בפעם המליון, לא זוכר מה התהליך. איפה לוחצים ומה קורה בכל שלב. אנשים מתייאשים מהר ומאבדים סבלנות.

הקפידו לרשום בצורה ברורה מה עושים בכל שלב. ובעיקר בשלב עגלת הקניות שהוא הקריטי ביותר. מה עליו לעשות, ומה יקרה בשלב הבא. אנשים מפחדים ללחוץ על הכפתור מחשש שמשהו בלתי ידוע יקרה.

לאן הגולש מגיע

כשאתם שולחים גולש מאמצעי השיווק והפרסום שלכם לאתר, וודאו שהוא יודע לאן הוא הופנה. בדקו מה מקבל את פניו ברגע שהוא מגיע לדף הנחיתה.

תחשבו על זה שהזמנתם אדם זר אליכם הביתה. שכנעתם אותו לעלות אליכם, הוא נכנס אליכם והוא לא מבין מה הוא רואה, או לא בדיוק מרגיש בנוח בבית שלכם. סביר להניח שהוא בדיוק יזכר שהוא החנה במקום אסור ויברח משם.  

החזרות, החלפות, שינויים

מוסיפים מספר טלפון נגיש, אפשר להוסיף גם צ'ט אנושי (מנסיון עושה פלאים). מדגישים בכל מקום את מדיניות ההחזרות וההחלפות. ומאפשרים אופציית החלפה בקלות.

תשלום כאורח 

אפשרו תשלום כאורח כדי להקטין בריחה מהאתר. הרבה גולשים מעדיפים שלא להרשם לאתר כי זה דורש מהם זמן ומחויבות לתת פרטים שהם לאו דווקא רוצים לתת.

כדי להגדיל מכירות בחנות האונליין שלכם, ולהקטין עד כמה שניתן נטישה בשלבי המכירה המתקדמים. כנסו לנעליו של הגולש, או יותר נכון למוחו. הבינו את פחדיו ונסו למזער עד כמה שניתן את תחושת החרדה שהוא חש. כי תכל'ס כולנו עוברים את אותם פחדים כשאנחנו רוכשים באתר של מישהו אחר.

תנו לי לעזור לכם להגיע ליותר לקוחות אונליין – קבלו את הצ'קליסט שילמד אתכם איך להגיע ללקוח האידיאלי ברשת ולהפוך אותו ללקוח משלם >> לחצו כאן להורדת הצ'קליסט

Rebecca Yaacov

יועצת לאסטרטגיה דיגיטלית, עוזרת לעסקים להגדיל מכירות מהדיגיטל על ידי יצירת מסע לקוח מהנה ואפקטיבי שיעניק לו חווית רכישה מהירה וקלה, יחד עם תהליכים דיגיטליים יעילים ומדויקים בעסק שעובדים עבורך.

כתיבת תגובה