עם קרוב ל 1000 פוסטים שעולים לאינסטגרם בכל שנייה, 350 מליון פוסטים בפייסבוק ביום. קצת קשה לשים לב לכל מה שקורה שם כל הזמן.
אבל כעסק חשוב לנו שיראו אותנו, ואנחנו משקיעים כל כך הרבה זמן ואנרגיה בכל פוסט שאנחנו יוצרים.
אז איך בכל זאת נוכל לייצר אינטראקציה עם הלקוחות הפוטנצאיליים שלנו ולגרום להם לשים לב אלינו בתוך כל אוקיינוס התוכן הזה.
שימוש ברגשות
אומרים שהמדיה החברתית מזויפת כי היא כל הזמן מראה אנשים מאושרים או חויות של כיף שמועררות קנאה, אבל בעצם מאחורי הקלעים זה לא ככה.
יש אמת בזה, אבל הסיבה האמיתית שאנשים כל הזמן נראים מאושרים היא ששמחה ואושר הם רגשות מדבקים. הם מעוררים התרגשות ויוצרים עניין. ומעוררים רצון לשתף או להשתתף בשמחה. וזה דרך אגב נכון גם בפרסומות של תיירות, או אפילו סבון כביסה. אם האנשים מחייכים ומאושרים אנחנו רוצים גם. זאת גם הסיבה שפוסטים מצחיקים הם ויראליים יותר, כי יש בהם משהו אופטימי, וקליל.
לעומת זאת, רגשות כמו כאב, אכזבה, עצב שהם רגשות לגיטימיים לחלוטין אבל הם רגשות מכבים ומכווצים. הם יוצרים דכדוך וחוסר רצון להשתתף. לא להגיב ולא לשתף הלאה. אלה רגשות שפחות ממולץ להשתמש בהם כשמעבירים מסר במדיה החברתית.
סקרנות
אנשים סקרניים, הם אוהבים לדעת דברים לפני אחרים, הם אוהבים לדעת מה עומד מאחורי הקלעים. בגלל זה יצר המציצנות שלנו כל כך חזק. בגלל הסקרנות. וכאשר יש לנו פער בידע בין שאלות שיש לנו לבין התשובות נוצר פער שאנחנו מרגישים צורך חזק להשלים אותו.
גירוי יצר הסקרנות, בפוסטים על ידי שימוש בתמונות וכותרת יצירתית עשוי למשוך יותר אנשים לקרוא את הפוסטים שלכם. למשל שאלות פתוחות, שכדי לקבל תשובה צריך לקרוא את הפוסט, או טיזר של משהו שעתיד להתרחש בקרוב, תחושה של משהו מסתורי, הסודות של…חמשת הדברים שאת חייבת לדעת לפני ש… לדבר על המוצר שלכם בלי להזכיר את המוצר עצמו וליצור תחושה של פער שחייבים להשלים אותו.
שימוש בסלפי
תמונות אנושיות תופסות יותר תשומת לב. בעיקר תמונות סלפי שנתפסות כאותנטיות.
העין האנושית נמשכת בראש ובראשונה לתמונות של פרצופים אנושיים אחרים. זאת גם הסיבה שתמונת הפרופיל היא הכי נצפית בפייסבוק. ולכן רצוי להשתמש בתמונת פרופיל שלכם במקום בלוגו של החברה.
לפי מחקר שנערך, באינסטגרם, תמונות עם פנים אנושיות מקבלות 38% יותר לקיים ו 32% תגובות.
התמונות שלנו יוצרות חיבור רגשי, ובעיקר אמפטיה בצד השני. כך למשל במחקר שנערך על רופאים, ברגע שהוסיפו תמונה לתיק הרפואי של הפציינט, היחס של הרופא היה אמפטי יותר כלפיו.
שימוש בנוסטלגיה
עם הקדמה, וקצב החיים המהיר, בא גם הרצון להאט קצת ולחזור לשורשים, למקומות החמים והבטוחים של הילדות. לכן תמונות נוסטלגיה מושכות את העין וישר קופצות לנו בפיד. הן יוצרות תחושה של משהו מוכר וטוב.
חשוב לדעת באיזה גיל הלקוחות שלך, וכך אפשר לפנות לימים הנוסטלגיים שמתאימים להם. למשל גילאי 40 פלוס ימשכו לתמונות של ילדות שנות השמונים.
כותרות שמושכות תשומת לב
כותרת היא הדבר הראשון שרואים ישר אחרי התמונה. אם התמונה משכה מספיק תשומת לב, אז הכותרת תגרום לגולש להחליט אם להכנס ולקרוא את הפוסט או להמשיך הלאה.
ככל שהכותרת תהיה מעניינת יותר, כך הסיכוי שהגולש ימשיך הלאה ויתעניין במה שיש לכם להגיד. אפשר לעשות שימוש בכותרות מסקרנות, פרובוקטיביות, טיזרים, שאלות פתוחות, משפטים שמעורר תדהמה כמו אני לא מאמינה ש….,
שימוש במילים שיוצרות רגש, אמפטיה, התלהבות, שמחה. כותרות שמשתמשות ב FOMO פחד מלהחמיץ דברים כמו מקומות אחרונים, זה תיכף נגמר. הדרך הטובה ביותר היא לגלוש באתרי חדשות כמו מאקו ווינט ולראות איך הם מגדירים כותרת. ולנסות להבין מה עובד ומושך את תשומת הלב.
שימוש בסיפורים
אנשים מגיעים למדיה החברתית כדי להנות. לא כדי לקנות דברים. ולכן שימוש בסיפורים הוא האופציה הטובה ביותר כדי למשוך את תשומת ליבם ולנטרל את פעמוני האזעקה שרצים להם בראש בכל פעם שהם נתקלים בפוסט שיווקי מדי או מכירתי.
סיפורים קיימים משחר ההיסטוריה, זאת הדרך שהעברנו מסרים מדור לדור, ובין אנשים במשך שנים. גדלנו על סיפורים שההורים היו מספרים לנו לפני השינה, ואחר כך סיפרנו בעצמינו סיפורים לילדים.
כשאנחנו מספרים סיפור הצד השני מרגיש נינוח, בהקשבה. מתעניין. סיפורים יוצרים תחושת קרבה, אמפטיה והזדהות. הם מעוררים תגובה רגשית. וככל שנשתמש יותר בסיפורים, כך הגולשים ירגישו יותר קרבה אליו, וירצו לשמוע ולהכיר יותר.