מה בדיוק את עושה?

You are currently viewing מה בדיוק את עושה?

האם את יודעת להסביר במשפט אחד או שניים מה בדיוק את עושה בצורה ברורה ומדויקת בלי להסס או לגמגמם?

קרה לי הרבה בעיקר בתחילת הדרך כעצמאית.

ניסיתי להסביר לאנשים מה בדיוק אני עושה, אבל לרוב הייתי נתקלת במבט אטום של חוסר הבנה מהצד השני. מה שהיה מוריד לי את הרוח מהמפרשים וגורם לי להרגיש קצת כיווץ בבטן לגבי העיסוק שלי.

לצפייה בסרטון או להמשך קריאה

הסיבה לא היתה משום שהצד השני לא מתעניין או לא אכפת לו

אלא, אני זאת שהתקשתי להסביר מה אני עושה. ואם אני מתקשה להסביר לעצמי את זה, המילים שלי לא מדויקות  המסר עובר בצורה לא ברורה, לא מובנת והצד השני נשאר עם מבט אטום שאומר, כל מה ששמעתי כאן עכשיו היה בלה בלה בלה.

 

יתרה מכך, יש לנו לפעמים תחושה שהצד השני אמור לקרוא מחשבות. 

אם יש לי מחשבה בראש שעל פניו נשמעת ברורה, לעצמי.  זה אוטומטית אומר שאני מצפה שגם הצד השני יבין מה עובר לי בראש ומה רציתי או התכוונתי לומר לו. למרות שבעצמינו בקושי הצלחנו לדייק את המילים הנכונות. ואז למרבה האכזבה, מתגלה שהצד השני לא הבין אותנו בכלל. דבר שיכול לצור לפעמים מפח נפש לשני הצדדים.

 

עכשיו בואי ניקח את זה לעולם העסקי. כשללקוח שלך לא מספיק ברור מה את עושה, הסבירות שהוא יהפוך להיות לקוח, היא קטנה מאוד. משום שהוא צריך להבין מעל כל צל של ספק, שמה שאת עושה, יכול לעזור לו. לפתור לו את הבעיה. 

 

כלומר, אם ברור לי מה אני עושה, אבל אני לא יודעת להעביר את המידע בצורה ברורה לצד השני, אין סיכוי שהוא יבין אותי או ידע מה אני עושה. וזה לא משהו אישי כלפייך. הוא בסך הכל רוצה שמישהו יפתור לו את מה שכואב לו. 

 

אם את לא תדעי להסביר לו באופן מדויק איך את עוזרת לו. למרות שאת יכולה להיות האדם הכי מדויק והכי מושלם לפתרון הכאב שלו. הוא פשוט ילך למישהו אחר, שכן ידע להסביר לו איך הוא יפתור לו את הכאב המעיק שיש לו. 

לכן השאלה מה בדיוק את עושה היא כל כך משמעותית בהגדרת העסק.



בני אדם אוהבים לקטלג כל דבר. כי ככה המוח שלנו עובד. בצורה תבניתית.

אם אני מבינה את מה שאמרת, זה נכנס לי לתוך קטגוריה מסוימת במוח. ויכול להיות שיום יבוא ואזדקק לשירות שלך, המוח שלי ידע לשלוף לי את המידע שמסרת לי ואז אדע למי לפנות.

 

אם אני אגיד מסר מבולבל ולא ברור, הצד השני, לא ידע איפה לקטלג את זה אצלו בראש. ולכן אנחנו נתקלים בתגובה של אטימות כביוכל. שאומרת שהצד השני פשוט לא ידע איפה לקטלג את המידע הזה, והוא נכנס לתיקייה של לא רלוונטי.

 

התשובה לשאלה , מה בדיוק את עושה. מתחילה קודם כל אצלך. 

ככל שלך יהיה ברור יותר מה את עושה, איך את עושה, למי את עוזרת, ומה מיוחד בשירות שלך.

כך התחושה הפנימית שלך לגבי מה שאת עושה תהיה מדויקת יותר.

וככל שהמסר שלנו, הפנימי מדויק לנו, למי שאנחנו. כך קל לנו לשדר אותו החוצה בבטחון.

 

כשאנחנו משדרים החוצה מסר, בבטחון ויודעים להסביר מה יש כאן עבור הצד השני, או מה אני עושה ואיך אני עוזרת לו. ככה התקשרות בינינו הופכת לקלה יותר, ברורה יותר ומאפשרת יותר להתקרב. 

 

משום שהצד השני יודע מה לצפות מאיתנו. ברור לו לאיזה תבנית הוא הכניס אותנו. והוא מרגיש פחות מאוים ונינוח בתקשורת בינינו. ואז גם קל לי לשווק לו את מה שאני עושה, ובסופו של דבר גם למכור לו משום שכבר ברור לו מה יש כאן עבורו. 

 

כדי לעזור לך לדייק את המסר שלך, ולהסביר מה בדיוק את עושה, הכנתי לך כאן קובץ להורדה שתוכלי להעזר בו. 

שלב ראשון הוא קודם כל לענות לעצמך מה בדיוק את עושה. 

זאת יכולה להיות תשובה של מקצוע, תחום עיסוק או הגדרת תפקיד.

 

השלב השני, להבין איך בדיוק את פותרת לצד השני את הבעיה שלו.

מה הכאב של הלקוח הפוטנציאלי שלך, ואיך את יכולה לעזור לו לפתור אותו.

ככל שתהיי יותר מדויקת וברורה, כך קל יהיה ללקוחות העתידיים שלך להגיע אלייך.

 

השלב השלישי הוא להבין מה מגניב, שונה ומיוחד במה שאת עושה או מביאה לעולם.

הכיני רשימה של דברים שהם מגניבים בעסק שלך, או בשירות שלך. כי הם יתנו את הוויב הסקסי למה שאת עושה בפועל. 




לסיום תרגלי את מה שאת עושה, אמרי את זה בקול רם לעצמך ותראי איך זה מרגיש. אם זה מרומם אותך ונעים לך בגוף, או מכווץ אותך וגורם לך חוסר נוחות.

 

אם המסר שלך, של מה את עושה, מרומם אותך, את בדרך הנכונה. כי אז קל יהיה לך לשדר אותו בביטחון גמור ולמגנט את האנשים הנכונים עבורך. אם הוא מכווץ אותך, כנראה שאת לא בכיוון הנכון עדיין. המשיכי לדייק אותו עד שירגיש לך שהגעת לשורש העניין ולהסבר ברור של מה בדיוק את עושה.

Rebecca Yaacov

יועצת לאסטרטגיה דיגיטלית, עוזרת לעסקים להגדיל מכירות מהדיגיטל על ידי יצירת מסע לקוח מהנה ואפקטיבי שיעניק לו חווית רכישה מהירה וקלה, מייסדת בית הספר ללימודי דיגיטל 1:1 - שיעורים פרטיים בשיווק דיגיטלי, מדיה חברתית, בינה מלאכותית ואיקומרס.

כתיבת תגובה